Compositie II

Bestellen 

Peter Schenk

2 kunstwerken van deze kunstenaar

Zeefdruk 73 x 102 cm
Oplage 150
€ 659,00 € 544,63 ex. 21% BTW

Peter Schenk (1944) behoort tot de Nederlandse top van de lyrisch abstracte kunstenaars. Zijn artistieke ontwikkeling verandert herhaaldelijk door de verschillende sferen en elementen die hij tegenkomt op zijn bezoeken aan Nepal, Sri Lanka en Bonaire. Een favoriet land is Japan waar hij zijn verblijf afwisselt met veel rond reizen, werken, exposeren en lesgeven. Hij schept er al jaren zijn werken in het befaamde Japanse rijst [kozo] papier toe.

De afgelopen twaalf jaar hebben de zelfgeschepte kunstwerken van Schenk een dominante rol gespeeld in zijn creatieve carrière. De vaak monochrome composities stralen een westerse variant op de Japanse eenvoud uit. Hiermee laat Schenk zijn materiaalgevoeligheid, gedrevenheid en openheid tot experimenteren zien.

Naast het rijstpapier schildert Schenk op papier en linnen in een sterk coloriet, waarbij de toepassing van kleur zinspeelt op het gevoel. Herkenbaar in zijn gewassen inkt tekeningen zijn de organische lijnen van gedaanten en figuren. Schenk ziet geen verschil tussen figuratief en abstract, zijn wereld is er een van expressie en energie.

Compositie II